Nieuwe Publicatie: Prinsjesdagspecial 2019 

Klik om te downloaden

Actualiteiten

'Kennis is pas nuttig als je hem deelt'
EU verordening sociale zekerheid: einde overgangsrecht

EU verordening sociale zekerheid: einde overgangsrecht

26 november 2019

Heeft u werknemers in dienst die binnen Europa in de ene lidstaat werken, terwijl zij in de andere lidstaat wonen? Of heeft u werknemers in dienst die in meerdere lidstaten werkzaamheden verrichten? Dan wijst de EU verordening 883/04 aan in welke lidstaat deze werknemers sociaal verzekerd zijn.

Toepassen 30%-regeling: de voortdurende toets

Toepassen 30%-regeling: de voortdurende toets

26 november 2019

Toepassing van de 30%-regeling voor buitenlandse werknemers in Nederland is onderworpen aan meerdere voorwaarden. Zo dient de buitenlandse medewerker direct voorafgaand aan zijn tewerkstelling in Nederland onder andere aantoonbaar op een afstand van meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens te hebben gewoond en moet worden voldaan aan de toepasselijke salarisnorm.

Fiscale positie Belgische docenten in Nederland

Fiscale positie Belgische docenten in Nederland

26 november 2019

Veel scholengemeenschappen in de grensstreek maken gebruik van Belgische leerkrachten. Voor de belastingheffing over de arbeidsbeloning van deze leerkrachten is het belastingverdrag tussen Nederland en België van belang. Dit verdrag kent een speciale regeling voor Belgische leerkrachten in Nederland. Hieronder leest u er meer over. Tevens staan we kort stil bij de sociale...

Meer artikelen

Overstappen zonder gedoe

Govers Accountants & Adviseurs zorgt voor gemak bij uw overstap. Bijvoorbeeld wanneer u ontevreden bent over uw huidige accountant of denkt dat u meer kosten zou kunnen besparen. Voor een financiële prognose, bedrijfsadvies bij financiële of fiscale vragen kunt u bij Govers terecht.
Overstappen zonder gedoe Ik wil overstappen