Ralph Rijnders

Functie: Partner

Binnen Govers Accountants/Adviseurs ben ik werkzaam als belastingadviseur in de profit en non-profit sector. Bezig zijn met fiscale wet- en regelgeving is slechts een onderdeel van mijn werkzaamheden. Fiscaliteit is ook proactief inspelen op toekomstige veranderingen in uw specifieke sector, is intensief sparren met de bestuurders over het reilen en zeilen binnen de organisaties maar vooral ook helderheid en zekerheid verschaffen aan organisaties op fiscaal gebied. Mijn werkzaamheden binnen Govers bestaan onder andere uit:

  • Het in control brengen van (publieke en maatschappelijke) organisaties op het gebied van vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen
  • Fiscale advisering familiebedrijven
  • Fiscale begeleiding overnametrajecten
  • Internationaal zakendoen
  • Het vaststellen en optimaliseren van de fiscaal-juridische (inter)nationale positie van klanten

Als voorzitter van de Publieke sectordesk adviseer ik veel maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen ten aanzien van de fiscale positie. Deze publieke sectoren zijn voortdurend in beweging. Elke beslissing in Den Haag heeft hierdoor rechtstreekse gevolgen voor mijn klanten.Zo worden onderwijsinstellingen worden geconfronteerd met onder andere nieuwe maatschappelijke vraagstukken en samenwerkingsverbanden met onder andere gemeenten, kinderopvangorganisaties, het bedrijfsleven of andere onderwijsinstellingen. Mijn uitdaging vind ik in het goed en tijdig inspelen en voorbereiden van klanten op actualiteiten in dit veranderende speelveld.

Voor deze periode ben ik als belastingadviseur werkzaam geweest bij een ‘bigfour’ kantoor.  Momenteel ben ik actief in diverse netwerken in de regio en medeoprichter van Factor ZEVEN, een collectief van ondernemende professionals dat als doel heeft om gedreven ondernemers te helpen. Daarnaast ben ik voorzitter van Jong RB. De RB Jongerencommissie behartigt de belangen van de Jong RB-leden, een professioneel netwerk voor de jonge leden (tot en met 35 jaar) van het RB. De Jongerencommissie biedt een platform waar jongeren hun mening kunnen uiten, brengt jonge leden bijeen om met en van elkaar te leren, levert een positieve bijdrage aan de toekomst en vervult tevens een adviesfunctie naar het RB-bestuur.

< Terug naar overzicht

Ralph  Rijnders

Ralph Rijnders

Non-profit, Familiebedrijven, Onderwijs

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord