Harm Kolen

Functie: Partner

Na afronding van mijn studie Fiscale Economie aan de Universiteit van Tilburg ben ik in 1999 aan de slag gegaan als belastingadviseur. In april 2015 ben ik de fiscale praktijk van Govers komen versterken. Nog steeds heb ik veel plezier in mijn werk. Mijn credo is: “ Fiscale kennis omzetten in kansen én cash voor u als ondernemer”.  De fiscale risico’s dienen daarbij in ogenschouw te worden genomen en zoveel mogelijk te worden beperkt en uitgesloten. Ik help u daarbij graag verder. Het onbekende van fiscaliteit, wat veel ondernemers of bedrijven afschrikt, is voor mij juist een uitdaging. Steeds op zoek gaan naar de meest optimale fiscale oplossing houdt het vak dynamisch en leuk. Ik zoek die oplossing door de veranderende fiscale wet- en regelgeving op creatieve wijze te gebruiken en toe te passen op uw concrete situatie. Daarin is goed naar de ondernemer luisteren, doorvragen en concrete ervaringen delen ontzettend belangrijk. Dit doen wij bij Govers vanuit een geïntegreerd geheel. Niet enkel vanuit een fiscaal perspectief. Ik werk dan ook nauw samen met mijn collega’s binnen Govers, die specialist zijn op bedrijfskundig en/of accountancy gebied en met externe specialisten, zoals notarissen en advocaten.   

Govers heeft haar episch centrum midden in Brainport Eindhoven. Mijn focus ligt dan ook voornamelijk op innovatieve en internationaal georiënteerde ondernemers, waaronder ICT bedrijven, softwareontwikkelaars en machinebouwers met vestigingen in diverse landen. Ik geef fiscaal advies aan MKB- en grotere ondernemingen die te maken krijgen met internationale activiteiten.  Of je nu een buitenlandse vestiging op wilt zetten, gaat importeren en exporteren of juist grensoverschrijdend gaat werken, fiscale aspecten kunnen enorme impact op het succes van de activiteiten hebben. Ik help ondernemers deze impact te beheersen.  Daarbij ben ik gespecialiseerd in het advies op het gebied van vennootschapsbelasting. Ik begeleid bedrijven bij innovatie box trajecten en MKB adviseer bedrijven op het terrein van herstructureringen, fusies en splitsingen, en ondersteun bedrijven bij het doen van belastingaangiften in binnen én buitenland.  Ook u, als Directeur-Grootaandeelhouder (DGA ) help ik graag verder bij vraagstukken rondom vermogensoverdracht en bedrijfsopvolging en –overdracht, emigratie en immigratie.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust eens contact met mij op om vrijblijvend een uurtje te brainstormen en kennis te maken.

< Terug naar overzicht

Harm  Kolen

Harm Kolen

High-Tech, Bouw & vastgoed, Maak-industrie

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord