Bas Pijnaker

Functie: Vennoot

Fiscalist of belastingadviseur. Waar denkt u dan aan? Saaie, stoffige materie en dito werkzaamheden? Graag help ik u dit beeld bij te stellen. Als belastingadviseur ben je niet alleen bezig met de fiscale wet- en regelgeving, maar ook vooral een klankbord voor cliënten om gezamenlijk te komen tot een zo optimaal mogelijke advisering. Hierbij fungeer ik ook vaak als spin in het web bij contacten met accountants, notarissen, advocaten, banken en vermogensbeheerders.

In april 2003 heb ik de studies Fiscaal Recht en Fiscale Economie afgerond in Tilburg en ben ik gaan werken als belastingadviseur bij Loyens & Loeff. Sinds 1 november 2013 ben ik als partner werkzaam bij Govers. Mijn advisering kenmerkt zich door een grote betrokkenheid en een sterk persoonlijke inslag. Mijn praktijk richt zich met name op het adviseren van middelgrote DGA-bedrijven, zowel zakelijk als privé, waarbij het contact met de DGA vaak centraal staat. Verder begeleid ik particulieren in de structurering van hun vermogen. De fiscaliteit is hierbij een van de aandachtspunten, maar wat dacht u bijvoorbeeld van de privacy? Andere belangrijke aandachtsgebieden in de advisering zijn bedrijfsopvolgingen, bedrijfsovernames en het optimaliseren van de fiscale structuren. Mede gezien de geografische ligging (Eindhoven) bestaat een belangrijk deel van mijn advisering uit ook uit internationale aspecten zoals emigratie en remigratie.

Tenslotte ben ik deels verantwoordelijk voor het artikelsgewijs commentaar bij de dividendbelasting voor de elektronische database NDFR. 

< Terug naar overzicht

Bas  Pijnaker

Bas Pijnaker

Familiebedrijven, Maak-industrie

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord