Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB opnieuw beschikbaar

24 november 2020 - Çigdem Alkiliç

Mkb-ondernemers en zzp’ers die door de Coronacrisis veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben, kunnen vanaf 25 november opnieuw subsidie aanvragen om hun vaste lasten te betalen. Deze aanvraag geldt dan voor de eerste tranche van de TVL 2.0.


Wie kan TVL aanvragen?
De TVL is voor alle mkb-ondernemers die door de coronacrisis in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ondernemers moeten onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het bedrijf mag maximaal 250 medewerkers hebben en moet op 15 maart 2020 ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
  • Het bedrijf heeft meer dan 30% omzetverlies in het 4e kwartaal van 2020 vergeleken met het 4e kwartaal van 2019.
  • De vaste lasten zijn minimaal € 3.000 in het 4e kwartaal van 2020, op basis van het percentage vaste lasten dat bij uw hoofdactiviteit hoort.
  • Daarnaast moet de onderneming minstens één andere vestiging hebben dan het privéadres van de ondernemer. Met uitzondering van horecaondernemingen en ambulante handel.


Tijdelijk open voor alle sectoren
Voor de eerdere TVL-regeling kwamen enkel bepaalde zwaar getroffen sectoren in aanmerking. Het kabinet heeft besloten om de TVL 2.0 tijdelijk open te stellen voor alle sectoren (m.u.v. financiële- en kredietinstellingen). Deze verruiming geldt alleen voor de eerste tranche van de TVL 2.0, over het vierde kwartaal 2020. Vanaf het eerste kwartaal van 2021 kunnen wederom enkel bedrijven met een bepaalde SBI-code uit de zwaar getroffen sectoren een aanvraag voor de TVL 2.0 indienen.


Extra tegemoetkoming gesloten horeca
Verplicht gesloten horecagelegenheden krijgen voor TVL Q4 2020 eenmalig een opslag bovenop de TVL-subsidie: de Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA). Voor horecaondernemers die de TVL aanvragen, wordt de HVA-opslag direct opgeteld bij het subsidiebedrag.


Aanvragen
Ondernemers kunnen drie keer een beroep doen op de TVL-regeling, telkens voor een periode van 3 maanden. Voor iedere periode dient een aparte aanvraag te worden ingediend. Aanvragen voor de TVL over Q4 2020 kunnen worden ingediend vanaf 25 november 2020 12:00 uur tot en met 29 januari 2021 17.00 uur via www.rvo.nl/tvl.


Meer informatie?
Wenst u meer informatie over de regeling en alle bijbehorende voorwaarden, dan verwijzen wij graag naar onze speciale Flyer over de TVL 2.0: https://govers.nl/upload/file/Flyer-TVL-2.0--24-11-2020-.pdf


Tot slot
Heeft u vragen over de aankondiging of heeft u andere vragen met betrekking tot de gevolgen van het Coronavirus, neem dan contact met ons op via uw relatiebeheerder, de contactknop of telefonisch via 040 – 2 504 504

 

Let op: Bovenstaand nieuwsbericht bevat de op het moment van publiceren meest recente informatie. Wij doen ons best de informatie zo actueel mogelijk te houden. Desondanks kunnen er aan bovenstaand nieuwsbericht geen rechten worden ontleend. Wenst u hulp of advies op basis van de meest actuele informatie, neem dan contact met ons op.

< Terug naar overzichtÇigdem

Çigdem Alkiliç

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord