Tax Flash: De fiscale positie van de DGA

21 mei 2020 - Harm Kolen

Op 18 mei 2020 is een onderzoek over de belastingheffing van dga’s gepubliceerd. Dit onderzoek is geïnitieerd door de Staatssecretaris van financiën en vormt onderdeel van een zestal onderzoeken die samen de bouwstenen vormen om te komen tot een beter belastingstelsel. Blijkens het gepubliceerde onderzoek, lijkt de dga niet in rustiger fiscaal vaarwater te komen.

In het onderzoek wordt ingegaan op voorstellen om de fiscaal gunstige positie van de DGA verder in te perken. Daarbij komen onder andere aan de orde: 

  • een drastische verhoging van de belastingtarieven in de vennootschapsbelasting en in box 2 van de inkomstenbelasting;
  • een verdere inperking van lenen bij de eigen BV om de prikkel tot winstinhouding te verkleinen; en
  • een zeer vergaande versobering van de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten in zowel de inkomstenbelasting als schenkbelasting.

Lees snel verder in onze bijdrage, waarin we onze conclusie en aanbevelingen naar aanleiding van het onderzoek hebben opgenomen: https://govers.nl/upload/file/Tax-Flash-DGA.pdf

Tot slot

Heeft u naar aanleiding van ons rapport vragen over onze aanbevelingen of heeft u andere vragen met betrekking tot de gevolgen van het onderzoek, neem dan contact met ons op via uw relatiebeheerder, de contactknop of telefonisch via 040 – 2 504 504

< Terug naar overzichtHarm

Harm Kolen

High-Tech, Bouw & vastgoed, Maak-industrie

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord