Regeling ‘Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB’ (TVL) is bekend

29 juni 2020 - Ralph Rijnders

Op 29 juni 2020 is de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB gepubliceerd in de Staatscourant. De TVL helpt mkb-bedrijven bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. De tegemoetkoming van minimaal € 1.000 euro en maximaal € 50.000 euro is voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet hebben zien verdwijnen als gevolg van de coronacrisis.

Mkb-ondernemers, in de door het Coronavirus getroffen sectoren, krijgen op basis van de TVL-regeling een belastingvrije tegemoetkoming van het ministerie van EZK om hun vaste lasten te kunnen betalen. Bedrijven moeten in de periode van juni tot en met september 2020 kampen met ten minste een omzetverlies van 30%, als gevolg van de coronacrisis. De subsidie wordt eenmalig verstrekt, indien een onderneming op basis van de voorwaarden in aanmerking komt voor de tegemoetkoming. Een aanvraag voor de tegemoetkoming is aan te vragen vanaf 30 juni 2020 12.00 uur en is mogelijk tot en met 30 oktober 2020 7.00 uur.

De tegemoetkoming is bedoeld om ondernemers te ondersteunen bij het betalen van de vaste lasten, zoals huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. Loonkosten horen hier niet bij. Die worden deels gecompenseerd door de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW).

TVL-Flyer

Voor alle voorwaarden en de wijze waarop de hoogte van de tegemoetkoming dient te worden berekend verwijzen wij u graag naar onze speciale TVL-flyer: https://govers.nl/upload/file/Flyer-TVL.pdf

Tot slot

Heeft u vragen over deze regelingen of heeft u andere vragen met betrekking tot de gevolgen van het Coronavirus, neem dan contact met ons op via uw relatiebeheerder, de contactknop of telefonisch via 040 – 2 504 504
 

Let op: Bovenstaand nieuwsbericht bevat de op het moment van publiceren meest recente informatie. Wij doen ons best de informatie zo actueel mogelijk te houden. Desondanks kunnen er aan bovenstaand nieuwsbericht geen rechten worden ontleend. Wenst u hulp of advies op basis van de meest actuele informatie, neem dan contact met ons op.

< Terug naar overzichtRalph

Ralph Rijnders

Non-profit, Familiebedrijven, Onderwijs

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord