NOW 2.0 regeling aangeboden aan de tweede kamer

23 juni 2020 - Ralph Rijnders

In zijn brief van 22 juni 2020 heeft Minister Koolmees de NOW 2.0 regeling aangeboden aan de Tweede Kamer. Hoewel de regeling pas donderdag 25 juni zal worden gepubliceerd in de Staatscourant, is de tekst en de toelichting op de regeling reeds bekend. Het UWV streeft ernaar de regeling per 6 juli 2020 open te stellen voor aanvragen.

De NOW 2.0 is een voortzetting van de eerdere NOW-regeling, maar kent enkele wijzigingen. Het kabinet wil tijdens de coronacrisis, die langer voortduurt, banen en inkomens beschermen. Bedrijven met ten minste een omzetverlies van twintig procent kunnen met de NOW een tegemoetkoming van maximaal negentig procent van hun loonkosten krijgen, naar rato van hun omzetverlies.

We hebben alle relevante informatie samengevat in onze speciale NOW flyer: https://govers.nl/upload/file/Govers-Brochure-NOW-2.0.pdf

Tot slot

Heeft u vragen over deze regelingen of heeft u andere vragen met betrekking tot de gevolgen van het Coronavirus, neem dan contact met ons op via uw relatiebeheerder, de contactknop of telefonisch via 040 – 2 504 504

 

Let op: Bovenstaand nieuwsbericht bevat de op het moment van publiceren meest recente informatie. Wij doen ons best de informatie zo actueel mogelijk te houden. Desondanks kunnen er aan bovenstaand nieuwsbericht geen rechten worden ontleend. Wenst u hulp of advies op basis van de meest actuele informatie, neem dan contact met ons op.

< Terug naar overzichtRalph

Ralph Rijnders

Non-profit, Familiebedrijven, Onderwijs

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord