WBSO subsidie

De Nederlandse Overheid hecht veel waarde aan de innovatiekracht van Nederland. Innovatie wordt dan ook beloond met fiscale regelingen en subsidies. Een fiscale subsidieregeling die door veel bedrijven met innovatieve activiteiten kan worden toegepast, is de WBSO. 

Wanneer kan ik WBSO subsidie krijgen?

De “WBSO” (Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk) is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loon- en materiaalkosten en -uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O), ook wel Research & Development genoemd, compenseert.  In de praktijk betekent dit dat u minder loonheffing afdraagt. Zelfstandigen krijgen een vaste aftrek voor S&O. De WBSO is tevens het toegangsticket voor de innovatiebox.

U kunt WBSO subsidie aanvragen. Daarvoor dient u een projectvoorstel in te dienen bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). In dit projectvoorstel dient u uiteen te zetten wat het project inhoudt en hoeveel ontwikkelingsuren u zelf of uw medewerkers aan dit project zullen besteden. Tevens kunt u de overige R&D kosten, zoals materialen die in het kader van het S&O project worden gebruikt, in het projectvoorstel verantwoorden of u kiest voor een forfaitaire verhoging van het S&O uurloon. Per periode kunt u tegelijkertijd voor meerdere projecten WBSO subsidie aanvragen. Wij kunnen voor u als intermediair optreden en uw aanvraag indienen.

Vervolgens kunt u WBSO subsidie in mindering brengen op het te betalen bedrag van uw aangiften loonheffing. Dat moet via de salarisadministratie verwerkt worden. Na afloop van de periode dient u ook aan te geven of u in werkelijkheid de WBSO-uren hebt gerealiseerd. Indien dat niet het geval is zult u (een deel van) de subsidie terug moeten betalen.

Een belangrijke voorwaarde voor de WBSO subsidie is dat er een urenregistratie en administratie wordt bijgehouden, die achteraf door RVO te controleren is.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Door onze ruime ervaring met innoverende bedrijven in de diverse sectoren, zoals in de high tech, automotive, health, ICT en software, kunnen wij uw WBSO aanvraag verzorgen en kunnen wij u helpen met de opzet van uw urenregistratie of WBSO-administratie.

Harm  Kolen

Harm Kolen

High-Tech, Bouw & vastgoed, Maak-industrie

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord