Bereken uw spaartax

Indien u in privé vermogen heeft, moet u over de waarde van dit vermogen momenteel 1,2% belasting betalen in box 3. Dit is een fictieve heffing die zwaar kan drukken op uw vermogen. Als uw werkelijk behaalde rendement lager is dan 1,2% “verliest” u hierdoor zelfs in feite geld.

Een alternatief voor box 3 is het inbrengen van uw vermogen in een B.V. of VBI. In dat geval betaalt u belasting over het werkelijk behaalde rendement. Welke vorm het beste bij u past is sterk afhankelijk van de omvang van uw vermogen en van het rendement dat u behaalt.

Door de variabelen in onderstaande tool in te vullen, ziet u in één oogopslag welke vorm het beste bij u past.

Let op:

  • vul bij "bedrag" een getal in zonder cijfers achter de komma en zónder puntjes voor duizendtallen;
  • vul bij "verwacht rendement" en bedrag in, waarbij u een punt (.) als scheidingsteken voor decimalen gebruikt. 

%


De tool is bedoeld als globale inschatting en houdt geen rekening met het heffingsvrije vermogen en de eenmalige en jaarlijkse kosten die gemoeid zijn met het hebben van een B.V. 

Het inbrengen van uw vermogen in een BV of VBI heeft vooral zin als uw rendement laag en liquide is. Er kleven diverse voorwaarden en kosten aan beide vormen, echter het voordeel dat u ermee kunt behalen kan aanzienlijk zijn. Neem contact met ons op voor een volledig advies voor uw specifieke situatie.