Controle van uw jaarrekening

Indien uw onderneming aan bepaalde criteria voldoet ten aanzien van omzet, balanstotaal en aantal werknemers, is ook uw onderneming wettelijk controleplichtig. Het is onze uitdaging om van deze verplichte toetsing om te zetten in werkelijke toegevoegde waarde.

Efficiënte controles met een echte toevoegde waarde

Het accountantsvak en dan met name de door accountantskantoren uitgevoerde wettelijke controleopdrachten staan de laatste jaren veel in de spotlights. Helaas meestal niet op een postieve manier. Het is ons streven om kwalitatief goede wettelijke controleopdrachten uit te voeren, waarbij we zowel focussen op de belangrijke risico's als op de onderwerpen waarbij we van toegevoegde waarde kunnen zijn voor uw onderneming.

Deze toegevoegde waarde kan bijvoorbeeld liggen op het gebied van de inrichting van processen of bijvoorbeeld fiscaal getinte risico's. We communiceren helder. We zeggen wat we vinden dat we moeten melden. We werken zoveel mogelijk met vaste teams. Collega's die uw bedrijf en de mensen in het bedrijf kennen en die niet jaar op jaar met dezelfde vragen komen. Teams ook die de sector kennen waarvoor ze werken.

Eisen controleplicht

De groottecriteria voor de wettelijke controleplicht worden bepaald door een drietal factoren. Vennootschappen die in twee opeenvolgende jaren aan twee van de drie criteria voldoen zijn wettelijk controleplichtig. Vanaf 1 januari 2016 gelden de volgende bedragen:

  • Waarde activa > € 6 miljoen
  • Netto-omzet > € 12 miljoen
  • Aantal werknemers > 50 op basis van fulltime (FTE)

Afspraak is afspraak

En voor ons is afspraak ook afspraak. Dat geldt zowel voor de timing van de oplevering van onze controleverklaring (we halen de deadlines) als voor de prijs die we hebben afgegeven.

Wij zijn er trots op dat we mogen werken voor erg mooie MKB-ondernemingen in de regio Eindhoven en ver daarbuiten. Dat willen we dan ook graag nog lang blijven doen!

William de Wijs

William de Wijs

Familiebedrijven, Hippische ondernemers, Food & Retail

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord