Wetsvoorstel wijziging fiscale kwalificatie open cv en familiefondsen uitgesteld

In maart 2021 heeft de staatssecretaris een conceptwetsvoorstel gepubliceerd waardoor de vennootschapsbelastingplicht voor open cv’s en familiefondsen per 1 januari 2022 komt te vervallen. Voor de huidige structuren met open cv’s en familiefondsen heeft dit wetsvoorstel grote gevolgen.

Daarover hebben wij al eerder in een nieuwsbericht over geschreven. Naar aanleiding van dit conceptwetsvoorstel hebben veel partijen bij de internetconsultatie hun zorgen geuit over de grote gevolgen voor bestaande structuren met open cv’s en familiefondsen. Dit is voor de staatsecretaris de aanleiding geweest om de inwerkingtreding van het voorstel uit te stellen tot een nog nader te bepalen datum.

Naar verwachting wordt begin 2022 duidelijk of en in welke vorm het wetsvoorstel wordt ingediend. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.