Goedkeuring vaste onbelaste reiskostenvergoeding is verlengd!

Vandaag heeft het kabinet bekendgemaakt dat de goedkeuring voor het onbelast blijven vergoeden van de vaste reiskostenvergoeding alsnog wordt verlengd. Werkgevers kunnen werknemers in ieder geval nog een vaste onbelaste reiskostenvergoeding geven tot 1 juli 2021. In tegenstelling tot eerdere berichten vervalt de goedkeuring dus niet per 1 april.

De maatregel voor de onbelaste vaste reiskostenvergoeding was eerder reeds van kracht tot 1 april 2021. Eén week voor het verstrijken van de maatregel, heeft het kabinet derhalve alsnog besloten om deze te verlengen.

Ondanks het feit dat veel werknemers vooral thuiswerken, betalen de meeste werkgevers nog altijd een belastingvrije vergoeding voor vaste reiskosten aan hun werknemers. Voorwaarde voor het betalen van de onbelaste reiskostenvergoeding is dat de werknemers het onvoorwaardelijk recht op een dergelijke vergoeding reeds voor 13 maart 2020 hadden verkregen.

De reden voor het kabinet om de maatregel alsnog te verlenging is tweeledig. In de eerste plaats zijn er immers nog steeds werknemers die te maken hebben met reiskosten, zoals werknemers die vaste kosten hebben van de eigen auto of auto van de zaak die zij eerder gebruikten voor woon-werkverkeer. Daarnaast ziet het kabinet ook dat sommige werkgevers de onbelaste vaste reiskostenvergoeding gedurende de Coronaperiode gebruiken als een vergoeding voor thuiswerkkosten.

Met het oog op de toekomst is het niet onwaarschijnlijk dat er meer zal worden thuisgewerkt. Het kabinet is derhalve nog altijd bezig met een onderzoek naar belastingmaatregelen waarmee werkgevers thuiswerkkosten kunnen vergoeden. Deze aanvullende regeling zal naar verwachting echter niet voor het einde van het jaar kunnen worden ingevoerd.

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.