De Belastingdienst verzendt ten onrechte naheffingsaanslagen omzetbelasting Q2 of juni 2021

De Belastingdienst heeft ten onrechte een naheffingsaanslag omzetbelasting over Q2 of juni 2021 opgelegd aan ondernemers die wel op tijd btw-aangifte hebben gedaan (en ook een ontvangstbevestiging hebben ontvangen). De betreffende aangiftes hebben een dagtekening van 28 augustus 2021.

De fout is ontstaan vanwege een technisch probleem bij de Belastingdienst bij het verwerken van de aangiftes. De Belastingdienst heeft gecommuniceerd dat de aangiftes alsnog juist worden verwerkt op basis van de aangifte die op tijd is ingediend. Belastingplichtigen ontvangen hier op een later moment nader bericht over. Doordat de aangiftes handmatig moeten worden verwerkt, kan het echter nog enkele weken duren voordat belastingplichtigen dit bericht van de fiscus ontvangen.

Indien u als ondernemer een dergelijke onterechte naheffingsaanslag OB hebt ontvangen, is van belang dat er op dit moment geen actie is vereist. De naheffingsaanslag en de boete hoeft u niet te betalen. Bovendien is het niet nodig om bezwaar te maken tegen de aangifte.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, neem dan contact met ons op via uw relatiebeheerder, de contactknop of telefonisch via 040 – 2 504 504.



Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.