Brexit (btw)

De Brexit is een feit en heeft voor veel ondernemers voor onduidelijkheid en problemen gezorgd omtrent de levering van goederen aan Britse afnemers. Voor sommige ondernemers was dit reden om de handel tijdelijk stil te leggen, maar nu de gevolgen van de Brexit helder worden komt een en ander voor veel ondernemers weer op gang.

Als gevolg van de Brexit bent u nu veel sneller verplicht tot registratie in het VK. Het VK hanteert geen drempelbedrag, dus kunt u vanaf uw eerste levering al verplicht zijn tot registratie. Door de enorme hoeveelheid aanvragen bij de HMRC (Britse Belastingdienst) kan de verwerkingstijd van een btw-registratie oplopen tot wel 15 (!) weken. HRMC heeft aangegeven te streven naar het verwerken van 90% van alle ontvangen verzoeken binnen 30 dagen – dit lijkt echter enigszins ambitieus. Dergelijke overbelasting zien wij ook terug bij andere belastingdiensten. In Denemarken worden doorlooptijden van acht weken gemeld en ook in Nederland merken wij vertragingen met de verwerking van aanvragen en het ontvangen van documenten.

Omdat een btw-nummer vaak noodzakelijk is voor de handel worden er lege Britse entiteiten verhandeld die reeds in het bezit zijn van een btw-nummer. Onze Britse UHY partner raadt echter af gebruik te maken van een dergelijke opzetjes: ‘je weet niet wat je koopt’. Het Britse btw-registratieproces is intensiever dan in Nederland, onder andere met betrekking tot de omschrijving van activiteiten waarvoor een btw-nummer wordt aangevraagd en u wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan na de aankoop van een dergelijke entiteit.

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.