Aanvraagloket NOW 4.0 geopend

UWV heeft op 26 juli jl. het aanvraagloket voor de NOW 4.0 geopend. Een aanvraag is mogelijk tot en met 30 september 2021. De NOW 4.0 voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten over de periode juli tot en met september 2021.

Ondernemers die een omzetverlies verwachten van ten minste 20% in een aaneengesloten periode van drie maanden in de periode van 1 juli 2021 tot en met 30 november 2021 kunnen een beroep doen op de NOW 4.0. Voor de bepaling van het omzetverlies dient in beginsel een vergelijking te worden gemaakt tussen de omzet uit de relevante omzetperiode en ¼ van de omzet in 2019. Het maximale percentage omzetverlies wat kan worden opgegeven in de NOW 4.0 is 80%.

Het verbod om bonussen of dividend uit te keren blijft gelden onder de NOW 4.0. Aan dit verbod is in de NOW 4.0 een extra voorwaarde toegevoegd: als werkgever bent u verplicht om bij een NOW-aanvraag een overeenkomst te sluiten met een vertegenwoordiging van werknemers over hoe om wordt gegaan met het uitkeren van bonussen en dividend.

Onderstaand treft u de informatieflyer over de NOW 4.0. U vindt daarin alle voorwaarden voor de regeling en meer informatie over het aanvraagproces. 

Flyer NOW 4.0

Tot slot
Heeft u vragen over de aankondiging of heeft u andere vragen met betrekking tot de gevolgen van het Coronavirus, neem dan contact met ons op via uw relatiebeheerder, de contactknop of telefonisch via 040 – 2 504 504.Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.