Familiebedrijven

Familiebedrijven, geleid door een directeur groot aandeelhouder. In Brabant zijn er veel te vinden. Deze bedrijven hebben hun eigen dynamiek. Vaak ook een lange historie. Een historie om trots op te zijn. Samen werken we graag aan een succesvolle toekomst. 

Een groot verschil tussen familiebedrijven en overige bedrijven of organisaties is de verbondenheid met het bedrijf. Deze verbondenheid wordt zowel door de eigenaar als door de werknemers gevoeld. Werknemers komen vaak uit de nabije omgeving van het bedrijf. Dit zorgt vaak voor een hoge mate van wederzijdse loyaliteit. In goede tijden, maar ook in minder goede tijden. 

Kenmerkend voor familiebedrijven is ook dat er over het algemeen geen uitgebreide managementlagen en overlegstructuren zijn. Beslissingen worden op de werkvloer genomen. Hierdoor zijn familiebedrijven vaak in staat om snel in te spelen op veranderingen in de markt. 

Bij familiebedrijven komen ook andere vraagstukken aan de orde dan bij andere bedrijven. Een voorbeeld is het vraagstuk van de bedrijfsopvolging (vaak binnen de familie), maar ook de beheersing van de risico's in de privésfeer van de directeur/grootaandeelhouder. 

Onze kennis en ervaring zetten wij graag in om ook uw familiebedrijf te ondersteunen in de ontwikkeling, bedrijfopvolging of andere uitdagingen. 

William de Wijs

William de Wijs

Familiebedrijven, Hippische ondernemers, Food & Retail

Stel uw vraag U ontvangt binnen 24u antwoord